Flying Fifteen International

The Original Sportsboat

Useful Links

,  

Flying 15 –
en planande racing- och kölbåt (två mans) för alla åldrar och besättningsvikt

Är du;

  • en pappa som vill segla med din tonåring, eller
  • ett parteam (kvinna och man), eller
  • två lättvikts Laser-seglare som vill bli ett team och njuta av segling utan simningen, någon som vill skala ner från större racingbåtar, eller
  • vill ha något annat än Fireball-båtar eller 5o5-båtar – kantra är inte längre lika lockande.

Vi har seglare som passar alla dessa grupper som redan seglar Flying15-båtar runt om i världen.

Designad av den legendariska Uffa Fox, Flying Fifteen är 6m och har bibehållit sitt rykte som en spännande och konkurrenskraftig tvåmansbåt för racing sedan 1940-talet.

En Flying 15 ger dig tillgång till prisvärd segling  för både män och kvinnor från 15-75 år och uppåt samt passar också för ett brett spektra av kroppsvikt och storlekar.

Det ger dig spännande, nära racing till havs eller inlandssjöar. För närvarande finns klassen i nio länder runt om i världen. Båtarna är konkurrenskraftiga under en lång tidsperiod. Under världsmästerskapen 2015 var båt nr 2 byggd år 2002.

Om du vill veta mer om klassen och kanske mer om att segla i en, ta då kontakt med vår Commodore Peter Rooke (Perth, Australien), eller Greg Wells (Storbritannien, sydkusten). De arrangerar gärna en åktur för dig på en seglingsklubb i närheten i det område du besöker i något av länderna där klassen är representerad.

Kanske håller vi en tävling – Championship – nära det land där du bor, kom då gärna och titta och testa en seglingstur.

Titta gärna igenom klassens internationella hemsida för att lära dig mer och titta gärna även på Storbritanniens organisation för Flying Fifteens hemsida som har mer information.

Vi ser fram emot att välkomna dig till vår värld av Flying 15-båtar.